menu
logo

12 jaar premium garantie, op het frame

Maar liefst twaalf jaar garantie geeft House of Chesterfield op alle frame's, na vijf jaar zijn alleen de materiaal- en transportkosten voor rekening van de klant, de reparatiekosten zijn gratis. Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt uiteraard ook de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De onderstaande extra garanties doen niets af aan de wettelijke garantie.

 

5 jaar premium garantie, op leer en vintage leer

Leder is een echt natuurproduct. Het straalt klasse, luxe en comfort uit. Afhankelijk van de finishlaag, is leder over het algemeen gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden.
Vier keer per jaar verzorgen met Leather Care Bio Crème is meestal al voldoende om uw leder in optimale conditie te houden.

Goede verzorging is belangrijk voor leder! Bij aanschaf van een Original Chesterfield meubel ontvangt u een complete leder verzorging-set. De meegeleverde verzorging-set dient u elke 3 maanden te gebruiken.
 

2 jaar premium garantie, op Stof

De garantie op stoffen chesterfield meubelen vervalt na twee jaar. Stoffen chesterfield meubelen die binnen de twee jaar na aankoop, slijtage van de stof vertonen, vallen onder deze garantie. Het gaat daarbij uitsluitend om slijtage van de stof die toe te schrijven is aan normaal gebruik. Op slijtage die te maken heeft met invloeden van buiten-af kan geen garantie worden gegeven.

Dat betreft onder andere verkleuringen, shading, plooivorming, pilling en andere veranderingen die te maken hebben met de eigenschappen van de stof, als-ook beschadiging van de stof door sieraden, huisdieren, 'spijkerbroekspijkers', of het afgeven van spijkerbroeken, medicijnen, transpiratie enz. Dergelijke meldingen vallen buiten de garantie op stoffen chesterfields.
 


Eigenschappen van stoffen, die buiten de garantie vallen.Verkleuringen
Onder invloed van zonlicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meerdere of mindere mate. Katoenen en linnen stoffen zijn daarvoor het gevoeligst, wol het minste. Over het algemeen verkleuren donkere stoffen (blauw, groen en zwart) sneller dan lichte stoffen (ecru en beige).
Stoffen kunnen al na drie maanden verkleuren. Het beste is om direct zonlicht op meubelen te vermijden en raambekleding te gebruiken.

Vlekbestendig
Wollen stoffen hebben het voordeel van een natuurlijke afweer tegen vlekken. Vlekken dringen minder snel door in de vezels van deze stoffen dan in andere stoffen, zoals katoen en linnen.

Plooivorming
Niet elke stof of leersoort gedraagt zich hetzelfde op elk model. Dat heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen en huiden. Linnen stoffen zijn over het algemeen rekbaarder dan veloursstoffen. Grof los geweven stoffen zijn elastischer dan fijne strak geweven stoffen met een backing. Bij dunne stoffen en dunne huiden is de kans op plooivorming groter. Daarnaast is de grootte van het kussen van een bank van invloed op plooivorming. Hoe groter het kussen des te meer plooivorming ontstaat. Ten slotte is het type kussenvulling van invloed. Hoe zachter de vulling, des te meer plooivorming u krijgt. Plooivorming is dus niet uit te sluiten en geeft een zetel of fauteuil juist dat nonchalante karakter.

Pilling
Pilling is het ontstaan van losse vezeltjes op de stof, die door draaiende bewegingen op de stof gaan vervilten of klitten. Het zijn eigenlijk overbodige uitstekende vezeltjes die gaan ‘pillen’. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik.
Het is een eigenschap van veel stoffen. Stoffen met wol kunnen eerder gaan pillen dan andere stoffen. Overigens wordt pilling in de loop van de tijd minder. Het heeft niets te maken met de sterkte of kwaliteit van de stof..

Shading
Shading is een eigenschap van poolweefsels. Dat zijn weefsels waarbij de draadjes omhoog staan. Een voorbeeld daarvan is velours. Doordat de draadjes omhoog staan, hebben deze stoffen een 'warm' en karakteristiek aanzien. Poolstoffen kunnen door lichaamsgewicht, warmte en vocht geplet worden. Diat noemen we-shading. Er ontstaan zogenoemde schijnvlekken. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit u naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuring of slijtage niets te maken. Een behandelingsmethode om ‘shading’ iets te verminderen, is om de bewuste plekken een half uur met een goed vochtige doek te bedekken. Daarna kunt u de velours met een zachte borstel voorzichtig en egaal tegen de vleug in opborstelen. Daarna moet u de stof minimaal zes uur laten drogen. Helemaal egaal krijgt u de plekken echter nooit. Shading is en blijft een eigenschap van poolstoffen. Het heeft geen invloed op de sterkte en dus kwaliteit van de stof. Het geeft juist die mooie nonchalante vintage look.

Vlasvorming
Linnen is een plantaardige stof en wordt gemaakt van vlas. Bij meubelen die bekleed zijn met linnen ontstaat dan ook vlasvorming (=haartjes die omhoog gaan staan). De pooltjes van linnen blijven staan in de richting waarin u ze strijkt. Daardoor gaat linnen 'pletten'. Dat is een eigenschap van de stof en heeft dus niets met slijtage te maken. De glans van het natuurlijke weefsel is niet te evenaren en geeft een rijk gevoel.

De bovengenoemde garanties en uitzondering gelden alleen voor nieuwe meubelen van "The Chesterfield Brand".

De garanties op het frame en het leder, vintage lederen en stoffenmeubelen zijn alleen van toepassing op meubelen die worden gebruikt voor privé gebruik. Zakelijk gebruik (horeca, winkels, wachtkamers, uitgaanscentra, enz.) wordt dus van deze garantie uitgesloten. 

De service is geldig in België, Nederland, Luxemburg (Benelux), Spanje, Frankrijk en Duitsland.

keyboard_arrow_up
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.